Fluvius besteedt veel aandacht aan onderwijs en opleiding

Onderwijs en opleiding

Omdat we veel belang hechten aan opleiding en ontwikkeling, werken we intensief samen met het onderwijsveld. Behalve stages bieden we ook duaal leren aan voor leerlingen uit specifieke richtingen. Op de jaarlijkse Spitsdagen maken de verschillende onderwijsspelers nader kennis met onze organisatie en elkaar. Daarnaast stellen we ons interne opleidingsaanbod ter beschikking van partners en aannemers.

Duaal leren bij Fluvius

Fluvius organiseert een combinatie van opleiding en werkervaring in de vorm van duaal leren. Sinds het schooljaar 2018-2019 hebben we leerlingen van de richting Logistiek te gast. In het schooljaar 2020-2021 startten we met een nieuw traject voor Installateur Nutsvoorzieningen.

In onze Fluvius Academy stomen we al onze technici klaar om distributienetten aan te leggen, te herstellen en te onderhouden, en om er klanten op aan te sluiten. De leerlingen die in het duale traject stappen, leren in de Fluvius Academy stap voor stap de knepen van het vak. Aansluitend passen ze de opgedane kennis in de praktijk toe, onder het toeziend oog van ervaren technici.

Op stage bij Fluvius
Door corona werden alle stages vanaf maart 2020 geannuleerd, tenzij deze in veilige omstandigheden konden verlopen. Net voor de lockdown hebben nog enkele leerlingen en studenten stage kunnen lopen: 3 HBO5-studenten, 2 bachelors en 2 leerlingen uit het secundair onderwijs.

Technicus krijgt opleiding bij Fluvius
Technicus in opleiding

"Fluvius biedt een combinatie van opleiding en werkervaring in de vorm van duaal leren”

Spitsdagen
Elk jaar in februari organiseert de Fluvius-werkgroep Onderwijs de Spitsdagen. Tijdens deze netwerkmomenten krijgen leerkrachten uit technische richtingen uitleg over de laatste ontwikkelingen van ons bedrijf, een specifiek vakgebied, een ‘hot’ topic …

Om alle Vlaamse scholen de kans te geven deel te nemen, organiseren we in totaal drie van die dagen, op verschillende locaties en momenten. We bereiken er ongeveer 40% van alle technische scholen mee. Regionale verantwoordelijken en selectiemedewerkers van Fluvius kunnen er contact leggen met technische leerkrachten, technische adviseurs van scholen en medewerkers van de Regionaal Technologische Centra.

Online opleidingsaanbod voor aannemers

Sinds het najaar van 2020 kunnen onze erkende partners en aannemers het Fluvius-opleidingsaanbod online raadplegen en hun medewerker(s) meteen ook inschrijven. Daarnaast bieden we in onze leerlijn ‘Werken aan aansluitingen’ voortaan ook een online zelfstudiepakket aan.

Dat kan je volgen waar en wanneer je wil en dient als noodzakelijke en verplichte voorbereiding voor de opleiding aan de Fluvius Academy.