Allemaal Fluvius

#allemaalfluvius

Hét project bij uitstek dat van onze organisatie in 2020 een Great Place to Work maakte en waaraan we verder willen bouwen, is het traject #allemaalfluvius: samen werken aan gedeeld leiderschap, duurzame inzetbaarheid en het nieuwe werken.

Werken aan vertrouwen, cultuur en gedeeld leiderschap

Werken aan vertrouwen, cultuur en gedeeld leiderschap

We ondersteunen afdelingen bij de evolutie van een meer hiërarchisch georganiseerde structuur naar zelforganiserende teams. Simpel gezegd: de medewerkers die het werk uitvoeren, beslissen zoveel mogelijk over de dagdagelijkse zaken.

Dat zorgt voor een win-win-winsituatie.

  • Medewerkers krijgen vertrouwen, inspraak en autonomie. Dit ownership zorgt voor een groter engagement en meer werkplezier.
  • Klanten worden nog sneller geholpen doordat medewerkers zelf mogen beslissen.
  • Managers hebben meer tijd voor strategische zaken.

Leren anders te werken

Deze keuze voor zelforganiserende teams vergt een fundamentele mentaliteitsverandering, zowel bij leidinggevenden als bij medewerkers. Een intensief opleidingstraject laat iedereen kennismaken met de nieuwe manier van werken.

Met interne coaches zoeken de teams welke waarden en overtuigingen cruciaal zijn voor meer gedeeld leiderschap. Ook bieden we concrete technieken aan om beter (samen) te werken.

Bij Fluvius leren we anders werken

Inzetbaar zijn en blijven in een flexibele organisatie

In een snel veranderende professionele omgeving willen we voortdurend mee-evolueren en onszelf bijscholen. Daarom zetten we volop in op de ontwikkeling van de juiste competenties van onze medewerkers. Een flexibel inzetbare medewerker heeft drie zaken nodig:

  • fitheid (kunnen werken)
  • motivatie (willen werken)
  • de juiste competenties om inzetbaar te zijn en te blijven.

In 2021 kon onze eigen Fluvius Academy, het geheel van interne opleidingscentra, de volgende indrukwekkende cijfers voorleggen.

Fluvius academy - opleidingen
Fluvius academy - lesgevers
Fluvius academy - cursussen en doelpubliek
Fluvius academy - locaties